Træningsudstyr: Disse kan du ikke undvære

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

biceps curlNår man går i gang med at styrketræne, er det vigtigt at have det rigtige udstyr. Som når en hver anden sportsudøver starter til en ny sport, skal man som styrketrænende også have det rette udstyr.

Tennisspilleren tager til tennis med en ketcher og et par gode tennissko, og på samme måde er det vigtigt at du som styrketrænende har det rette udstyr. Herunder giver vi et indblik i det udstyr, vi mener alle styrketrænende skal have i sit arsenal.

Træningssko

Skoene er nok det vigtigste redskab for den styrketrænende. Grundlæggende er det en god ide at have 2 forskellige par sko til din træning. Et par vægtløftersko er rigtig vigtige, når du skal lave squat eksempelvis, da langt de fleste får en bedre pænere og effektfuld squat af at have et par vægtløftersko på. Det er derfor en rigtig gode ide at investere i sådan et par, til alle sine squat bevægelser. Mange bruger dem også i andre øvelser, hvor det er vigtigt at have god stabilitet i løftet, da disse sko giver god kontakt med gulvet.

Et par flade sko, som et par Converse kan være en god ide til øvelser, hvor man ikke vil bruge sine VL sko, og til øvelser, hvor man gerne vil være så tæt på gulvet som muligt.

Træningstøj

Det mest behagelige træningstøj, er et par tights og en løs T-shirt. Tights har ifølge undersøgelser vist sig at have mange positive indvirkninger under træning, og derudover er det meget behageligt at træne i. Man bevæger sig meget bedre i et par tights, og har bedre feeling med hvor man er i forhold til stang og vægt.

Derudover kan man få dem i mange flotte farver, så du bliver farverig når du træner

Straps

Straps er for de fleste, en rigtig gode ide at købe. Straps tager dit greb ud som svageste led i en øvelse, så du kan koncentrere dig om at træne din muskel, som er de fleste gerne vil. Selv vægtløftere som løfter uden straps til konkurrencer, bruger straps i stor stil, så de kan sætte højere volumen på træningen, end grebet kan holde til. Ironmind stropper er rigtig gode, og er dem der bliver brugt til konkurrencer som verdens stærkeste mand

Dip bælte

Som både kan bruges til kropshævninger og dips. Når du bliver stærk nok til at der skal kilo på, er det den letteste løsning. De fleste gode træningscenter har do et liggende, så du ikke behøver at købe et selv. Er det af ringe kvalitet, kan det dog være en god ide at tage et med selv.

Foam roller

Skal du have masseret dine ømme muskler, kan det være en god ide med en foam roller, eller en la crosse bold. Mange trænende døjer med ømme muskler i ny og næ, og selv massage er en rigtig god ide, og kan mange gange tage det værste – så du ikke er begrænset af ømhed i din træning.

Magnesium

Selvom du har straps, kan de ikke bruges til alle øvelser. Tilbyder dit center ikke magnesium, vil det være en god ide at købe en tube med flydende selv, så du altid kan bruge magnesium. Tolerer centeret ikke dette, er det ikke et center der er værd at træne i.

 

Please follow and like us:

  • 0
  • Share
No comments yet.

Skriv et svar

Powered by WordPress. Designed by WooThemes