Sådan undgår du skader ved løb

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

LØBETRÆNINGHar du tendens til at få løbeskader, så giver vi dig her et par gode og simple råd til hvordan du bedst muligt undgår løbeskader. Selvom de er simple så ser vi igen og igen at mange ganske enkelt ikke tager disse basale råd seriøst nok. Så følg disse råd og kom løbeskaderne til livs en gang for alle.

Byg din form op over tid

Det tager ganske enkelt tid at bygge en form op, der er med andre ord ingen grund til at du presser dig selv til det yderste hver eneste gang. Find et løbeprogram til begyndere, og som fokusere på at bygge formen op stille og roligt.

Der er mange holdninger til hvordan et løbeprogram skal bygges op, men det vigtigste er at du holder dig fri fra skader, og det gøres ved at bygge stille og roligt på uge for uge.

En god tommelfingerregel er at lægge 10% oven i uge for uge. Så hvis du den første uge løber 1 kilometer, så vil du i uge 2 løbe 1,1 kilometer.

Opvarmning og udstrækning

Det er vigtigt at du bruger god tid på både opvarmningen inden løbet sættes i gang, og udstrækning efter løb.

De 5-10 minutter du bruger kan være den bedste investering du gør på den lange bane. Der er mange fordele ved at varme ordentligt op, eksempelvis forøger du tilstrømningen af blod til hjertet, du indstiller dig mentalt på at skulle yde mere og så forhøjer du kroppens temperatur.

Løb på et blødt underlag

Hvis du vil undgå løbeskader, så bør du tænke grundigt over hvilket underlag du løber på. Underlag som asfalt er rigtig hårdt for kroppen og der er ingen støddæmpning.

Et blød underlag som græs eller skovbund er derfor ofte at foretrække, da det ikke er lige så hårdt for ben og knæ. Ligeledes kan det anbefales at træne grundformen op på løbebånd, da der ofte er indbygget støddæmpning og fjedre.

Hvis du vil vide mere om hvilke løbebånd der er bedst og hvor du får mest for dine penge, så tjek disse guides på henholdsvist Fitness-blog.dk og Tjek24.dk.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share
No comments yet.

Skriv et svar

Powered by WordPress. Designed by WooThemes