Ginseng – sådan kan det hjælpe dig

Please follow and like us:

 • 0
 • Share

Ginseng rodKineserne begyndte allerede at bruge ginseng for 5000 år siden. De mente bl.a. at det forlængede livet, gav bedre humør og øgede potensen. I 1300-tallet bragte Marco Polo ginseng til Europa, men ginseng blev først for alvor populært blandt europæerne omkring 200 år efter.

Nu til dags bliver ginseng solgt i et hav af forskellige varianter, såsom pulver, piller, te og tyggegummi. Men har disse ginseng produkter overhovedet nogen virkning – og hvilke bivirkninger er der? Dette vil vi se nærmere på i denne artikel.

Hvordan virker ginseng

Det er dokumenteret, at ginseng øger kroppens energiniveau, ikke bare fysisk, men også mentalt. I 2005 viste et forsøg publiceret af Journal of Psychopharmacology, at folk, som fik en pille med ginseng, inden en krævende test, oplevede mindre mental udmattelse (sammenlignet med dem som fik en placebo pille).

Ginseng har også vist sig, at have en lang række gavnlige effekter på ens sundhed. Meget tyder nemlig på, at ginseng forbedrer immunforsvaret ved at stimulere de naturlige dræber cellers aktivitet. Ginseng kan også hjælpe med at sænke kolesteroltallet og regulere blodtrykket. Nogle forsøg har også vist, at ginseng kan have en forebyggende effekt på visse kræftformer. Der skal dog forskes mere inden for det emne før man endegyldigt kan konkludere, at ginseng har en forebyggende effekt på kræft.

Dosering af ginseng

Det er ikke muligt at give noget generelt svar på, hvor meget ginseng man skal indtage for at opnå en effekt. Dette skyldes at ginsengindholdet af de forskellige ginsengprodukter varierer fra producent til producent. Det er også vigtigt, at man kun køber ginsengprodukter fra velrenommerede forhandlere, da man på den måde undgår at købe ginseng af dårlig kvalitet.

Bivirkninger ved ginseng

I sjældne tilfælde kan man opleve følgende bivirkninger ved ginseng:

 • Søvnløshed
 • Rastløshed
 • Mavesmerter
 • Diarré
 • Hovedpine

Da ginseng påvirker ens blodsukkerniveau, anbefales det ikke, at diabetikere bruger ginseng, før de har talt med deres læge. Ligeledes anbefales det også, at folk som benytter antidepressiv medicin, taler med deres læge inden.

 

Please follow and like us:

 • 0
 • Share

2 Responses to Ginseng – sådan kan det hjælpe dig

 1. Anna Lyst april 11, 2016 at 5:49 pm #

  Hej,

  Kan man indtage ginseng sammen med koffeinpiller – eller er det en dårlig ide?

 2. David april 11, 2016 at 5:53 pm #

  Fedt, det skal jeg have prøvet!

  Er det også godt i forhold til cykeltræning

Skriv et svar

Powered by WordPress. Designed by WooThemes