Dermaroller: Vejen til en smuk hud

Please follow and like us:

 • 0
 • Share

DERMAROLLERHar du hudproblemer så som acne, pigmentpletter, ar, appelsinhud, rynker eller er din hud bare trist og grå – så kan en dermaroller være en stor hjælp. Dermaroller behandlinger er ikke længere forbeholdt hudklinikker og wellness steder – nu kan du selv gøre det derhjemme!

Hvordan virker en dermaroller?

En dermaroller er en lille rulle med 192 ultratynde nåle på mellem 0,2 og 2,5 mm. Når dermarolleren føres hen over ansigtet, penetrerer nålene huden og det medfører øget blodgennemstrømning samt fjernelse af døde hudceller. Dette giver huden mere glød og øger optagelsen af hudplejeprodukter med ca. 40% .

Derudover udnytter man hudens egen helingsproces da huden nares til at tro, at den har fået en lille skade, og dermed vil huden begynde at reparer sig selv. Det te medfører en forbedring på ar, rynker acne og linjer, og samtidigt gør det huden tykkere og mere modstandsdygtig.

Sådan anvender du dermarolleren mest effektivt

Inden man begynder at rulle er det vigtigt, at man rense huden med noget sæbe som er velgenet til brug i ansigtet. Derefter skal man bruge 5-10 min på at rulle hele hudoverfladen i lodrette, vandrette og diagoanle bevægelser.

Brug et jævnt blidt tryk, det skal ikke være smertefuldt eller begynde at bløde, men derimod mærkes som en let prikken og stikken. Huden under øjnene er særligt sensitiv, så der skal man passe på med ikke at trykke for hårdt.

Efterfølgende kan huden godt være en smule rød, men det er helt naturligt og aftager efter et par timer. Når man er færdig med at rulle er det vigtigt, at man tilføre huden fugt, ved at smøre noget creme på som ikke tilstopper porerne.

Så ofte må du bruge dermarolleren

Hvor ofte du må bruge din dermaroller, afhænger af størelsen på nålene. De dermarollere som bliver solgt herhjemme har ofte en nålestørrelse på 0.2-0.25 mm, men der findes nåle på helt op til 2.5 mm.

 0.2-0.25 mm kan I princippet bruges hver dag, men 2 gange om ugen er længe nok

0.5 mm kan bruges en gang hver tredje uge

0.75 mm kan bruges en gang hver fjerde uge

1.0 mm kan bruges en gang hver femte uge

1.5 mm kan bruges en gang hver sjette uge

2.0-2.5 mm kan bruges en gange hver 7-8 uge

Rengøring og vedligeholdelse

Efter brug er det vigtigt at du renser din dermaroller, så du undgår infektionerne pga. bakterier. Start med at skylle den under lunkende vand og lad den herefter lufttørrer. Efterfølgende skal du spraye den med en desinficerende spray og lægge den tilbage i plastikbeholderen. Sørg altid for at holde plastikbeholderen ren ved at skylle den med varm vand, men tør aldrig efter med en klud eller svamp, da de ofte er fulde af bakterier.

Please follow and like us:

 • 0
 • Share

One Response to Dermaroller: Vejen til en smuk hud

 1. Pia april 11, 2016 at 5:54 pm #

  Hejsa

  Hvor kan man få fat i sådan en?

  Vh Pia

Skriv et svar

Powered by WordPress. Designed by WooThemes