Er chiafrø virkeligt så sunde?

Please follow and like us:

 • 0
 • Share

Chia-frøChiafrø er gennem den seneste tid blevet utroligt populærere blandt danskerne – og ikke uden grund. Chiafrø har nemlig en usædvanlig høj koncentration af en lang række vigtige næringsstoffer, og kan derfor betegnes som et såkaldt ”superfood”.

Chiafrø kommer fra en blomst, som vokser naturligt i Guatemala og Mexico. Det menes at have været en af grundpillerne i mayaerne, inkaerne og aztekernes kost. Chiafrø var ukendte i den vestlige verden, indtil forskeren Wayne Coates begyndte at nærstudere chiafrøene for omkring tredve år siden. Siden da har han været en ivrig fortaler for chiafrøs mange gode sundhedsegenskaber.

Glimrende kilde til omega-3 og kostfibre

Med sit indhold af hele 20% omega-3 indeholder chiafrø otte gange mere end laks, der ellers betegnes som en af de bedste kilder til omega-3. Omega-3 har en lang række gavnlige effekter, især på vores hjerte, kredsløb, hjerne og led.

Chiafrø har også et rigtigt højt indhold af kostfibre, som spiller en vigtig rolle i forhold til at regulere vores blodsukker og fremme fordøjelsen. 2 spiseskefulde chiafrø indeholder hele 10 gram kostfibre, hvilket ca. er en tredjedel af fødevarestyrelsens anbefaling på 25-35 gram kostfibre om dagen.

Chiafrø har desuden et højt indhold af antioxidanter og mineraler, især jern, kalcium, magnesium og zinc.

Glutenfrie

En anden god ting ved Chiafrø er, at de er 100% glutenfrie, så selv folk, som er allergiske over for gluten eller er på en glutenfri diæt, kan med ro i sindet spise frøene.

Anvendelsesmuligheder

Chiafrøene er stort set smagsneutrale og derfor er de ideelle til et hav af forskellige anvendelsesmuligheder både i mad og drikke. Herunder kan du se eksempler på hvordan du kan bruge chiafrø:

 • Blande dem i salater
 • Putte dem i alle slags smoothies
 • Tilsætte dem til melet ved bagning
 • Lad dem trække i noget vand ind til det bliver en gelé, som nemt kan drikkes

Du kan se flere lækre opskrifter med chiafrø her

 

Please follow and like us:

 • 0
 • Share

One Response to Er chiafrø virkeligt så sunde?

 1. Jan april 11, 2016 at 5:51 pm #

  Er der en grænse for, hvor mange gram man må indtage?

Skriv et svar

Powered by WordPress. Designed by WooThemes